Direct contact? Bel 088 - 706 08 04 of mail naar service@elektrovacature.nl

Voor Leerlingen

Stages zoeken

Voor ZZP'ers

Opdrachten zoeken

Voor Werkgevers

Kandidaten zoeken

Voor Werknemers

Vacatures zoeken

Groei verwacht voor Installatiebedrijven

12 april, 2019
Economisch ElektroNieuws

Van bijna 12 procent van de installatiebedrijven wordt verwacht dat ze zullen groeien in het aankomende jaar. Dit heeft bedrijfsinformatiespecialist Graydon bekend gemaakt. De groei van de installatiebranche ligt hoger dan de gemiddelde groei van Nederlandse bedrijven. Hierbij ligt de verwachte toename voor installatiebedrijven op 4,6 procent waarbij een gemiddelde procentuele groei van 4,3 procent wordt verwacht.

Door de stijging in de installatiebranche is er een flinke toename te meten in het aantal nieuwe installatiebedrijven op de Nederlandse markt. Hierbij hebben er 484 nieuwe installatiebedrijven zich ingeschreven in 2018. Na het aantal faillissementen eraf te hebben getrokken is de installatiebranche in 2018 gegroeid met 322 bedrijven. Er is onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze groei in de installatiebranche. Bedrijfsinformatiespecialist van Graydon kon concluderen dat de stijging te meten is door de groei in woning en utiliteitsbouw, en door de ontwikkelingen van big data, internet of things  en cybersecurity.

Door deze ontwikkelingen op het gebied van de technologie worden de opdrachten die installatiebedrijven krijgen ook steeds ingewikkelder. Hierdoor ontstaat er een steeds grotere vraag naar hoger opgeleid personeel. Dit wordt een probleem in de toekomst doordat het huidige personeel steeds verder aan het vergrijzen is en omdat daarnaast de sector kampt met een beperkte instroom van nieuw personeel.

Beeld: Pexels

Deel dit bericht:
Elektrovacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.