Direct contact? Bel 088 - 706 08 04 of mail naar service@elektrovacature.nl

Voor Leerlingen

Stages zoeken

Voor ZZP'ers

Opdrachten zoeken

Voor Werkgevers

Kandidaten zoeken

Voor Werknemers

Vacatures zoeken

Kabinet presenteert verplicht AOV voor ZZP’ers

24 juni, 2019
Wet- & Regelgeving Elektrotechniek

In samenwerking met de SER, werkgevers- en werknemersorganisaties is er een nieuwe pensioenstelsel gepresenteerd door het kabinet. Deze is volledig gericht op de ZZP’ers in Nederland en heeft betrekking tot het evenwichtiger maken van het verschil tussen normale werknemers in loondienst en ZZP’ers. Hierbij wordt er in het nieuwe pensioenstelsel gerepresenteerd dat het in de toekomst, als er een akkoord wordt gegeven, verplicht gaat worden om te zijn verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

De concrete plannen die het kabinet in gedachten heeft zijn nog niet volledig bekend gemaakt. Er is een akkoord ingediend met verschillende doelstellingen waar het kabinet naartoe wil streven. Maar er wordt met de sociale partners overlegd om voor de zomer van 2020 met een volledig voorstel naar voren te komen. Hierbij staat wel in het akkoord dat de uiteindelijke doelstelling van dit nieuwe pensioenstelsel zal zijn dat de kosten en risico's van de samenleving verminderd zal worden.  

De werkgevers- en werknemersorganisaties die gaan over de ZZP posities van de Nederlanders zijn niet erg tevreden met dit nieuwe voorstel van het kabinet. Zij vinden dit nieuwe voorstel niet reëel en ze verwachten dat hierdoor veel mensen de schulden in zal gaan. Hierover zullen nog debatten gevoerd moeten worden om meer duidelijkheid over te krijgen en alle ZZP’ers van het beste scenario te voorzien.

Beeld: Own Photo

Deel dit bericht:
Elektrovacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.