Direct contact? Bel 088 - 706 08 04 of mail naar service@elektrovacature.nl

Voor Leerlingen

Stages zoeken

Voor ZZP'ers

Opdrachten zoeken

Voor Werkgevers

Kandidaten zoeken

Voor Werknemers

Vacatures zoeken

akkoord op verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de technische branche

27 februari, 2020
Algemeen ElektroNieuws

Sociale partners akkoord met verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de schildersbranche

De vakbonden en werkgeversorganisaties zijn hierover nog aan het overleggen om tot een akkoord te komen, wat er op dit moment nog niet is volgens de Stichting van de Arbeid. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Het zou gaan om een inkomensafhankelijke premie van maximaal €200 bruto per maand. Dit betekent dat een zzp’er maximaal een dekking van €1.650 per maand kan krijgen. Als zzp’er in de technische branche zou je nog wel jezelf verder kunnen verzekeren bij een verzekeraar.

De exacte premie wordt gebaseerd op de periode die voorbij gaat zonder dat er geld wordt uitgekeerd. Zo kan je als zelfstandige ervoor kiezen om de uitkering pas na een jaar arbeidsongeschiktheid in te laten gaan. De standaardwachttijd wordt op een jaar gezet.

Deze regelgeving is eerder in het pensioenakkoord al afgesproken. Dit om te voorkomen dat zzp’ers oneerlijk concurreren met technische medewerkers in loondienst door lagere kosten.

Zzp’ers in de technische branche zitten niet te wachten op deze verzeker plicht. 80% zou het niet met het plan eens zijn volgens ZZP Nederland.

Deel dit bericht:
Elektrovacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.