Direct contact? Bel 088 - 706 08 04 of mail naar service@elektrovacature.nl

Voor Leerlingen

Stages zoeken

Voor ZZP'ers

Opdrachten zoeken

Voor Werkgevers

Kandidaten zoeken

Voor Werknemers

Vacatures zoeken

Stijging inleveren verlichtingsarmaturen

12 maart, 2019
Economisch ElektroNieuws

In Nederland was in 2018 een flinke stijging te meten van het inleveren van verlichtingsarmaturen op basis van de inzamelcijfers. Uit onderzoek bleek dat Nederlanders 33% meer verlichtingsarmaturen hebben ingeleverd dan het jaar daarvoor.

De organisaties die het onderzoek hebben uitgevoerd zijn LightRec en Wecycle. Volgens deze organisaties is de stijging te danken aan speciale campagnes gericht op inzameling van armaturen. Sinds de zomer van 2018 vallen de consumentenarmaturen ook onder de inzamelregeling. Onder consumentenarmaturen vallen bijvoorbeeld bureaulampen, bedlampen etc.

Het is voor consumenten makkelijker gemaakt om hun armaturen in te leveren, bijvoorbeeld door het aantal inzamelplekken bij supermarkten en bouwmarkten te verhogen naar 2500 plekken. Ook worden kringloopwinkels steeds vaker inleverpunten voor oude verlichting.
Ook zijn er twee verschillende op de bouwsector gerichte campagnes gelanceerd die mee hebben geholpen aan dit succes. Ten eerste was er de Gouden Bakkie campagne en ten tweede was er een speciale campagne die zich richtte op vakmensen uit Oost-Europa om hen ook aan te sporen om hun oude verlichting in te leveren.

Andere ambities van LightRec zijn het verminderen van lekstromen en een snelle transitie naar ledverlichting in de bedrijvensector. Bedrijven hebben tot de zomer van 2020 de tijd om hun lampen te vervangen naar ledverlichting en LightRec wil er zeker van zijn dat de oude lampen bij hen terecht komen.

Beeld: Pexel

Deel dit bericht:
Elektrovacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.